Metabolický syndróm – strašiak dnešnej doby. Trápi ťa? Riešiš ho? Vieš vôbec čo to je? Čítaj ďalej a zistíš, či je tvojou súčasťou alebo niektorého člena tvojej rodiny. Dnes Ti poviem to podstatné a zároveň aj to, ako ho riešiť.

Metabolický syndróm alias Smrteľné kvarteto

Áno, máš pravdu, znie to desivo, ešte to len čítaš. Avšak súčasný moderný svet ponúka veľa dôvodov, prečo sa ľudia ocitajú v ohnisku slovného spojenia metabolický syndróm. Buď je to:

  • dostatok peňazí a s ním spojený nadštandard, čiže obľúbený alebo vynútený spoločenský život,
  • alebo existuje aj protipól, málo peňazí, lacné potraviny, nedostatok športových aktivít.

Oboma životnými štýlmi je dnes naozaj ľahké prepracovať sa k chorobám:

  1. obezita (nadváha),
  2. hypertenzia (vysoký krvný tlak),
  3. porucha metabolizmu tukov (nerovnováha tukov),
  4. diabetes 2. typu (cukrovka).

Registruješ? Ide o populárne civilizačné ochorenia. Sú štyri, ale nepodceňuj túto informáciu. Nemusíš mať všetky štyri. Stačia Ti z nich dve a k tomu problémový obvod pása.

Zisti, či si adept na metabolický syndróm

Aké sú symptómy, čiže príznaky u spomenutých diagnóz?

Obezita

Ak máš BMI nad 30, nachádzaš sa na 1. stupni obezity. Kalkulačka pre výpočet BMI Ti pomôže. Zadaj údaje a uvidíš, ako si na tom.

Hypertenzia

Odmeraj si krvný tlak. Štandardne má byť nižší ako 130/85 mmHg.

Porucha metabolizmu tukov

Ak máš dobrý cholesterol (HDL) nízky, čiže ak žena má menej ako 1,3 mmol/l a muž menej ako 1,0 mmol/l a triacylglyceroly (TAG) zas vysoké, čiže viac ako 1,7 mmol/l, v oboch prípadoch je to problém.

Diabetes 2. typu

Over si glykémiu nalačno, u nediabetika má byť nižšia ako 6,1 mmol/l.

A máme tu najdôležitejší údaj: obvod pása

Krajčírskym metrom zmeraj svoj obvod pása v rovine pupka a ak si žena s pásom viac ako 88 cm alebo muž s obvodom viac ako 102 cm, zvony bijú na poplach!

Tak ako? Našiel si sa v zadefinovaných parametroch? Ak áno, nezúfaj. Dá sa to zvrátiť. Pamätaj, svoje zdravie máš vo svojich rukách.

Cesta k náprave

Zo začiatku sa Ti môže zdať, že to nie je až také hrozné, veď lekár ťa pošle k špecialistom a tí už vedia, čo a ako. To áno, o tom nepochybuj. Otázne však je: či bude ich riešenie pre tvoje telo to pravé orechové? Čo myslíš, ako to bude ďalej prebiehať? Už teraz to vieš: lieky a diéta. K tomu prísne rady, ktoré už ovládaš. A keď  tie rady poznáš už dávno, prečo si ich doteraz nerealizoval? Áno, viem, je mi to jasné. Ráno doma chaos, cez deň v práci stres a hektika, večer dobiehaš, čo si počas dňa nestihol. Napriek tvojej obhajobe, zapoj svoj zdravý rozum a začni myslieť. Si pripravený?

Rozumný a hlavne logický prístup

Rozmením to na drobné.

Čas: Ako dlho trvalo kým si svoje telo dostal tam, kde je dnes? Určite za to môžu mesiace, možno roky. Preto si uvedom, že aj návrat k zdraviu si bude vyžadovať dlhší čas.

Spôsob: Čo myslíš, lieky a dočasná diéta sú tá správna voľba? Ver mi, že nie. Pomôžu, ale neodstránia príčinu. Zároveň zaťažia tvoju pečeň a ďalšie orgány.

Cesta: Existuje len jediná správna cesta, zmena životného štýlu. Veru tak.

Úspešné riešenie pre metabolický syndróm

Ponúkam ti Metabolic Balance®. Osvedčený, úspešný, jednoznačný a hlavne každý deň v roku realizovateľný. Viem o čom hovorím, žijem ho.

Ponúkam ti istotu, ktorá bez liekov zlepší tvoj zdravotný stav. Tak ako mojim klientom, ktorí o ňom počuli, uverili, skúsili a zažili.

Ponúkam ti profesionalitu v rámci spracovania tvojho individuálneho plánu výživy v Nemecku z tvojich vstupných informácií a hlavne na základe tvojho krvného rozboru.

Ponúkam ti možnosť získať metabolickú rovnováhu v tele a tak cielene upraviť metabolický syndróm.

Tvoja perspektíva

Ak si zistil, že už máš metabolický syndróm alebo máš naň predpoklady, neváhaj ani deň. Začni dnes:

  • riešiť svoje zdravie, máš len jedno, iné nedostaneš,
  • zmeň životný štýl, pretože tu začína štart na ceste za zdravím,
  • zahoď konečne starý spôsob stravovania, veď kam ťa doviedol?,
  • nájdi si výživového poradcu, lebo aj zmenu je nutné realizovať správne,
  • dôveruj programu Metabolic Balance®, s ním zažiješ vlastný úspech.

Svojmu zdraviu daj prioritu, až potom je čas a miesto pre všetko ostatné. Uvedom si, môžeš mať prácu, ale ak budeš chorý, tak do nej nebudeš chodiť alebo ju robiť. Môžeš mať peniaze, ale ak budeš obézny, spomalený, nachádzajúci sa v nekomfortnom tele, nebudeš príťažlivý pre svoje okolie. Môžeš byť workoholik, ale choroba ťa zloží skôr či neskôr. Nekalkuluj so svojim zdravím spôsobom: dnes ešte nie, zajtra. Pred Veľkou nocou ešte nie, až po nej. Pred dovolenkou ťažko, radšej potom. Pýtam sa ťa: “Kedy potom?!” Pochop, špirála tvojho zdravia má smerovať v každom veku nahor, nie nadol.

Vieš o tom, že zníženie váhy už o 5-10% zaručuje zlepšenie pre tvoj metabolický syndróm? Takže neotáľaj, už dnes sa postav na štartovaciu čiaru a poď do toho! Som ti k dispozícii, napíš, zavolaj, objednaj sa. Naštartuj seba a dôveruj mne.